Om os

Sukkerfabrikkens historie

Idyllisk placeret lidt syd for Tranekær slot opførte Lensgreven, Frederik Ahlefeldt-Laurvig, i 1804 danmarks første Sukkerfabrik. Englandskrigene havde medført sukkermangel og man forsøgte sig med sukkerproduktion fra kartofler, men drømmen om at producere sukker på fabrikken blev opgivet i 1810, da det aldrig lykkedes for Lensgreven at krystallisere sukkeret.

I stedet producerede fabrikken sirup, brændevin og øl. Den blev senere bolig for godsinspektøren og godsforvalteren. I 1980’erne og 90’erne var der produktionsskole i bygningen, ligesom Hjemmeværnet også har haft gavn af den gamle fabrik.

Stedet

I 2004 overtog og totalrenoverede vi den gamle Sukkerfabrik. Stedet bruges i dag til forskellige kurser, workshops, uddannelser og andre arrangementer. I hele juli måned er der endvidere åbent for Bed & Breakfast gæster.

Sukkerfabrikken emmer af god stemning med en hjemlig atmosfære. Hyggelige stuer og lokaler. Der er plads til 20 overnattende gæster fordelt på unikke 8 dobbeltværelser og 4 enkeltværelser med gode, behagelige senge.

Trine elsker at kræse for gæsterne med udsøgt mad lavet af økologiske råvarer. 

Det er ikke kun indenfor, at stedet emmer af god stemning. Sukkerfabrikken af omgivet af en skøn park med sø og skovbryn, så der er gode muligheder for at finde sig en hyggekrog – både inde og ude.

Familien

Vi driver Sukkerfabrikken som et familie foretagende.

Trine er moderen der bor fast på stedet og står for den daglige drift af Sukkerfabrikken. Hun er både værtinde og har en stor kærlighed til madlavning og gode råvarer. Inden Trine startede projektet her, havde hun i adskillige år drevet økologisk landbrug, arbejdet med naturgenopretning, vindmølleprojekter, døgninstitutioner for børn og unge samt meget andet. Hvor natur, miljø, nærvær, spiritualitet og menneskelig udvikling har været i fokus. Som alt sammen er en naturlig del af Sukkerfabrikkens fundament.

Mille er datteren. Hun er guldsmed, socialpædagog og bor i Tranekær. Mille hjælper til med alverdens praktiske opgaver i hverdagen, så det hele fungerer på Sukkerfabrikken. Både i forhold til udvidelser og vedligeholdelse af bygningen, håndværkere, indkøb og meget andet. 

Adam Mads er sønnen der bor og arbejder i København som guldsmed, hvor han laver sjælsbilleder. (www.heindorf.dk).
Han er ved at trække sig tilbage til Langeland og hjælper med markedsføring, økonomi og nye tiltag på Sukkerfabrikken. 

Sammen ønsker vi at bygge videre på Sukkerfabrikken, som et kreativt og bæredygtigt udviklingscenter, der giver gode oplevelser af høj kvalitet. 

 

Sukkerfabrikken


Log in with your credentials

Forgot your details?